Ikke alle portrætfotos er lige gode. Det faktum er du nødt til at være opmærksom på, når du har brug for et portrætfoto. Det gælder for alle typer af portrætfotos, at kvaliteten helst skal være i top. Afhængigt af, hvad billedet skal bruges til, så skal det gerne vise den fotograferede på en sandfærdig måde. Desuden skal kvaliteten af billedet også gerne være den bedste.

Vil du gerne sikre dig, at det portrætfoto, som du skal bruge, er af den bedste kvalitet, så må du alliere dig med en dygtig fotograf.

portræt foto

Personen på billedet er det vigtigste

Der findes nogle hovedregler for, hvordan et godt portrætfoto skal laves. Det vigtigste er, at det er personen, der skal være mest fokus på. Det betyder blandt andet, at omgivelserne skal nedtones, sådan at de ikke forstyrrer dette fokus.

Desuden skal billedet gerne have den rette kombination af belysning, komposition, farver, dybde og skarphed. Alt dette er den professionelle fotograf ekspert i at regulere. 

Den udstråling, som personen har, skal gerne være sådan, som vedkommende gerne vil have. Skal det være et seriøst erhvervsmæssigt foto, eller er billedet til privat brug? Billedet skal gerne være passende i forhold til det, som det skal bruges til.

Portræt til de sociale medier

Portrætfotos skal gerne vise personens personlighed

Uanset, hvad billedet skal bruges til, så vil et godt portrætfoto vise noget af personens personlighed. Et billede, der har en helt neutral udstråling, siger ikke meget om personen. 

Se flere kreative portrætter her

De dele af din personlighed, som du gerne vil have frem i dit portrætfoto, det vil den dygtige og erfarne fotograf fange i et billede. Vil du gerne udstråle: kompetence, sødme, charme, seriøsitet eller en god blanding af de karaktertræk, som du bærer, så fortæl fotografen, hvad du gerne vil have frem.

Et billede kan sige mere end 1.000 ord. Så skal det gerne være nogle af de rigtige ord.

Hvad er et godt portrætfoto?

Hvor kan portrætfotos tages?

De gode portrætfotos kan blive taget på flere forskellige steder. Det kan for eksempel være i fotografens studio. Her er alt det professionelle udstyr, og der er mulighed for at lave billederne på forskellige måder. 

Billederne kan også tages andre steder. Det kan for eksempel være ude i det fri, hvor lyset og omgivelserne er helt anderledes end indenfor.

Se portrætfotografering fra Horsens her

Endelig kan portrætfotos tages indenfor et sted. Det kan eventuelt være på en arbejdsplads, hjemme i et privat hjem eller på en anden selvvalgt lokation.

Hvor billederne bedst kan tages, kan komme an på, hvad billederne skal bruges til. Nogle typer af portrætfotos skal ikke have en synlig baggrund, andre må gerne have en tydelig eller en antydning af baggrund. Det kommer alt sammen an på, hvad de konkrete billeder skal anvendes til.

portrætfoto-af-musiker

Hvad er et godt portrætfoto?

Du kan altid drøfte med fotografen, hvor og hvordan billedserien skal tages. Så sørger han eller hun for resten. 

Fotografen tager de fremragende portrætfotos og sørger naturligvis for, at kvaliteten er i toppen – og at omgivelserne ikke kommer til at tage fokus fra personen, der skal fotograferes.

Læs mere: