Portrætfoto tips

Vi har lavet nogle Portrætfoto tips til dig der skal til portrætfotografering. Tøj til portrætfoto er en del af det gode portrætfotografi. Skal du have lavet nogle gode portrætfoto af dig selv? Vi ved om nogen at mange mennesker sjælden eller aldrig har stået foran en fotograf før. Det giver selvfølgelig mange spørgsmål til hvordan hele seancen skal foregå. Herunder valg af tøj til portrætfoto.

Portræt til de sociale medier

Er du en af de mange mennesker, der hellere vil skovle sne gratis for naboen eller høre på svigermor i en måned uafbrudt end møde op ved en portrætfotograf til portrætfotografering. Så fortvivl ikke. Vi har erfaringen og har før ført masser af mennesker igennem en god omgang kreativ portrætfotografi.

LÆS MERE! Portræt til dating

Når man ser sig eget portræt igennem en fotografs øjne står man pludselig overfor mange tanker og følelser. Man opdager ting man ikke i det daglige har gået og tænkt meget over. Det siger sig selv at portrættets funktion er at vise den man er og det skal på bedste vis ramme modtageren på bedst tænkelige måde. Derfor skal man altid vælge en fotograf med stor erfaring og ekspertise i brugen af både posering og valg af lyskilder og lokation til billederne.

Valg af farver og tøj til portrætfotografering

Vi oplever ofte en del spørgsmål i forbindelse med en portrætfoto session. Mange spørger til hvad slags tøj, der egner sig bedst til en portrætfotografering. Det vigtigste i forbindelse med denne type fotos er ikke at lade tøjet dominere. Det er ansigtet der er fokus på i et portræt. Vi anbefaler faktisk tøj, der er så neutralt som muligt. Tøjet skal selvfølgelig klæde dig og give dig det udtryk du gerne vil vise på billederne.

Et eksempel kunne være en en pæn jakke, noget tætsiddende ala en skjorte eller en top. En skjorte som passer dig godt og måske et fint bælte.

Er du til den mere kraftige side, er det vigtigt du IKKE forsøger at gemme dig bag løst siddende tøj etc. Det duer ikke. Vi kan nemlig med hjælp at gode poseringer og valg af lyssætning skabe akkurat ligeså flotte billeder du vil blive stolt af.

Mænd kan sagtens vælge en pæn “neutral” polo t-shirt til portrætterne i stedet for en skjorte og slips. Og drop de stærke og skrigende farver med for mange logoer på. Det handler om portrættet med dig i fokus. Tøjet skal ikke tage opmærksomhed fra det essentielle i billedet.

fotografering af medarbejdere

Lad folk se hvem du er

Et godt personligt portræt skal selvfølgelig vise den du er i det daglige og så en lille smule mere. For forskellen på selv at tage billedet eller veninden og så den professionelle fotograf, bør kunne ses på resultatet efter du modtager billederne fra dagen. 

Du skal stadig have fokus på tøjet her. Tænk på din tøjstil som det du ville tage på i byen eller til en privatfest hvor der selvfølgelig IKKE lige er Hawaii tema. Et portræt rammes flottest ind af rolige og neutrale farver.

Ta også rigtig gerne flere sæt tøj med, så du har noget at skifte imellem. Det kan også være med til at skabe fin variation i det endelige resultat når du modtager dine portrætfotos.

Brug for et godt erhvervsportræt?

Skal du bruge dit portrætfoto til erhverv og job? Så er det altid en god idé at vælge stilen efter det image der generelt benyttes i den branche du skal jobbe i. Du kan tage både habitjakker med, nogle skjorter og et par trøjer. Lad være med at fylde en hel kuffert. Vælg KUN det du ved klæder dig perfekt og sidder godt på dig. Er du i tvivl om tøjvalget, så spørg eventuelt en veninde eller kæresten.

Et godt portræt skal fange din personlighed og sikre du får de allerbedste fotos fra fotoshootet.

Hvad er et godt portrætfoto?

Få væske nok og masser af søvn

Dagene inden du møder op ved portrætfotografen er det en god idé at komme udhvilet. Det er desuden en god ide at få drukket rigeligt med vand. Er der godt med væske i kroppen spænder man derigennem huden ud og mindre rynker vil forsvinde og det giver også mere klare øjne hvis væske balancen er god.

LÆS MERE! Godt portræt til Linkedin

Hvis vi mennesker er for trætte og stressede, ses det ofte i vores øjne dagene efter. Masser af god hvile og en sengetid omkring 22 er altid en god ide. Du kan altid klare en del med photoshop, men ofte er det bedste udgangspunkt at tage hensyn til din krop og give den den rette næring, ro og søvn samt masser af vand.

erhverv portræt aarhus.jpg

Hår og makeup

Benytter du makeup, er det her ligeså vigtigt som med tøjet at din makeup er afdæmpet i neutrale farver, der ikke tager fokus fra dine øjne og selve portrættet. Lad være med at vælge makeup eller creme, der giver en skinnende toning. Vælg den foundation der passer til din hud tone. Undgå også at tage solarium eller vælge brunecremer. Portrætter bliver flottest ved så neutral et look som muligt. Resten klarer vi i billedbehandlingen og under selve fotograferingen.

Det er altid en god ide at medbringe hårbånd, voks, makeup etc til fotograferingen. Det giver os mulighed for at justere hår og look undervejs. På den måde kan vi også variere billederne så meget at du får en god bred portfolio af billeder at vælge udefra. Det er jo fedt hvis du har mere end et eller 2 forskellige fotos du kan bruge.

Hvad er et godt portrætfoto?

Hav tillid til portrætfotografen

Det bedste råd vi kan give jer, er at stole på din fotograf. Fotografen har erfaringen og har prøvet det mange gange. Vi bestræber os altid på at skabe de bedste billeder af dig. Når du udvælger dine billeder er det en god ide at spørge både os samt dine nærmeste venner og veninder til råds hvilke portrætter de mener passer bedst til dit behov.

Vores job som professionelle portrætfotografer vil altid være at få vores kunder til at se godt ud på deres billeder og sikre det bedst muligt afspejler den du er. 

Fotografen lever af kundernes anbefalinger og derfor vil vi altid gøre alt for at sikre kundetilfredshed og høj kvalitet. Vi er jo afhængige af vores kunder er glade for vores arbejde.